Dental Correct is de specialist op het gebied van de beugel voor volwassenen van Invisalign. Bij een intake kijkt Dental Correct naar wat u wensen zijn en wordt er een uitleg gegeven over Invisalign. Daarna wordt er een mondonderzoek gedaan waarbij er gekeken wordt naar de afwijking van de tanden en het tandvlees.

Na de intake wordt er aangevangen met het digitaal scannen van de tanden. Waar traditionele orthodontisten vaak nog gebruik maken van happen en gipsmoddelen gebruikt met bij Dental Correct een 3d scanner om de gehele mond in kaart te brengen. Dit is veel nauwkeuriger en comfortaler dan het happen. Door het scannen gaat de procedure veel sneller omdat gegevens veel sneller verstuurd kunnen worden. Na het scannen worden er digitale fotos gemaakt van de mond en vervolgens maakt men ook nog grote rontgenfoto van de mond.

Alle verzamelde gegevens de 3d scan, de digitale fotos, de rongenfotos en alle andere informatie van de tandarts wordt verstuurd naar Invisalign in amerika. Hier wordt een custom behandeling uitgewerkt die exact op u gebit aansluit. Van deze behandeling ontvangt u een animatie zodat u kunt zien hoe de behandeling zal verlopen. Wanneer u akkoord bent met de behandeling worden uw beugels bestelt.

Bekijk de video op de website van Dental Correct waarin een medewerker uitlegt hoe de procedure voor de onzichtbare beugel verloopt.

Bij invisalign zijn verschillende categorieen met betrekking tot de behandeling. De meeste mensen van in een light behandeling waarbij u ongeveer 7 a 10 maanden kwijt bent met de behandeling. De kosten varieren per persoon. Iedere afwijking kan behandeld worden. Er zijn enkele uitzonderlijke gevallen mogelijk waarbij een  afwijking niet met een onzichtbare beugel te verhelpen is.  In dat geval zorgt Dental Correct voor een passende oplossing.

De behandeling met een Invisalignbeugel is niet pijnlijk. Er is alleen wat druk wanneer u de beugel voor het eerst draagt. Omdat de druk gelijkmatig wordt verdeeld over de tanden is de behandeling met een onzichtbare beugel veel minder pijnlijk dan met bijvoorbeeld een slotjesbeugel of een linguale beugel. Er is geen nabehandeling bij een Invisalignbeugel. Wel is er een spalkje nodig om de ervoor te zorgen dat de tanden na de behandeling niet meer verlopen.

Een behandeling met een onzichtbare beugel van Invisalign is al mogelijk vanaf een leeftijd van 16 jaar. Het is echter afhankelijk van de groei. Wanneer een persoon uitgegroeid is kan het zijn dat het mogelijk is om al eerder aan de behandeling te beginnen.

In de onderstaande video worden alle veel gestelde vragen behandeld op het gebied van Invisalign en de onzichtbare beugel. Zo worden de voordelen van een Invisalignbeugel ten opzichte van een slotjesbeugel besproken. Het gaat hier met name om de onzichtbaarheid, de uitneembaarheid en de veel kortere behandelduur. Bij Invisalign hoef je bijvoorbeeld minder vaak terug te komen bij de orthodontist. Dit omdat je zelf de bitjes kunt vervangen.

Bekijk in het onderstaande filmpje hoe de beugels arriveren en hoe de beugels eruit zien. Tandarts Buenen laat in deze video de beugels zien en legt uit hoe u zelf de beugels kunt verwisselen.

Bekijk in onderstaande video de testimonial van een klant die bezig is met een Invisalign behandeling bij Dental Correct.